Drentse Aa Zuivel – over ons

In Rolde, midden in het Nationaal Park De Drentse Aa, gebeurt iets bijzonders. Hier wordt al meer dan 30 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste biologische zuivel geproduceerd.

Onder het merk Drentse Aa Zuivel wordt van biologische melk uit de regio een breed assortiment ambachtelijke zuivelproducten gemaakt. Met recht ambachtelijk, we maken onze producten met methodes en recepten die in de moderne zuivelindustrie niet meer gebruikelijk zijn. Simpelweg omdat ze te veel tijd kosten, niet efficiënt genoeg zijn of gewoon teveel vakmanschap vragen.

Glas… ouderwets, of juist een nieuwe standaard voor kwaliteit?

De meeste producten van Drentse Aa Zuivel worden in glas afgevuld. Hier zijn twee belangrijke redenen voor. De belangrijkste is de smaak; alleen in glas blijft de smaak van zuivel absoluut constant. Glas heeft geen enkele invloed op de smaak, zelfs als het product tegen het eind van de houdbaarheid loopt. Daarom is het voor ons de enige logische verpakking om de kwaliteit die we erin hebben gestopt tot op de tafel bij de consument te garanderen. Daarnaast is glas ook de meest duurzame verpakking. Ondanks het gewicht en de reiniging komt de glazen retourfles als minst milieubelastend uit de bus. Zelfs als de fles dan uiteindelijk uitvalt is het glas nog altijd eenvoudig en eindeloos te hergebruiken. Glas zorgt niet voor afval en wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De belangrijkste hiervan?…..Zand!