Over ons

Maak kennis met zuivel uit Drenthe

Al meer dan 30 jaar wordt op ambachtelijke wijze de lekkerste biologische zuivel geproduceerd in Drenthe. We verwerken biologische melk van boeren bij ons uit de regio tot een breed assortiment ambachtelijke zuivelproducten. Om vervolgens mensen door heel Nederland kennis te laten maken met echte Drentse zuivel. Je vindt onze producten onder het merk Drentse Aa Zuivel en in de bedrukte Yogardepotten van Craft Dairy. Onze producten worden landelijk verkocht in met name natuurvoedingswinkels en boerderijwinkels. bekijk hier de verkooppunten.

Wat maakt onze zuivel ambachtelijk?

Onze producten zijn met recht ambachtelijk: we maken onze producten met methodes en recepten die in de moderne zuivelindustrie niet meer gebruikelijk zijn. Simpelweg omdat ze teveel tijd kosten, niet efficiënt genoeg zijn of gewoon teveel vakmanschap vragen.

Het beste voorbeeld hiervan is onze karnemelk; deze wordt nog echt gekarnd uit volle aangezuurde melk.

Met een mooi team mensen zijn we hier alle dagen mee bezig. Alles wordt verpakt in glas, want met zulke mooie producten moet je er ook voor zorgen dat ze het lekkerst blijven. Daarnaast is glas naar onze overtuiging gewoon de meest duurzame verpakking. Eindeloos herbruikbaar en uit onuitputtelijke, niet fossiele grondstoffen.

Middenin Drenthe

Ruim drie jaar na de start van Craft Dairy en na meer dan 30 jaar gevestigd te zijn geweest in Rolde, werd het tijd voor iets groters. Daarom produceren we nu – nog steeds midden in Drenthe - vanuit Tweede Exloërmond: het grotere pand biedt ons veel mogelijkheden. De ruimte zal in de eerste plaats worden ingezet om dat wat we doen, nóg beter te doen: de ambachtelijke productie van zuivel op een professionele wijze, waarbij smaak en duurzaamheid voorop staan. Het geeft ons ook de kans het assortiment verder uit te breiden met zuivelproducten in glasverpakking, of de productie van nieuwe productgroepen.

Wil je af en toe eens een kijkje achter de schermen krijgen?  Volg ons dan op Facebook of bekijk bovenstaande video.

Verder lezen

Drentse Aa Zuivel is een merk van Craft Dairy
Noorderkijl 19, 2e Exloërmond
info@craftdairy.nl